TRENER ŽELJEZNIČARA

Ćorić: Momcima nemam šta zamjeriti, bilo je puno prekida, valjanja i opstrukcija u igri

Kada uhvatimo ritam, uslijedi valjanje. Ne tražim alibi, ali zbog napretka fudbala moramo skloniti neke stvari

Ćorić: Čestitao svojim igračima. FK Željezničar / Adem Čatić

E. Ć.

1.9.2024

Trener Željezničara Denis Ćorić je nakon utakmice sa Slogom (1:1) rekao da ne traži alibi, ali da je susret na Grbavici obilježilo mnogo prekida.

- Čestitke momcima na zalaganju, htijenju i želji svih 90 minuta, nemam zamjerke nikakve. Suvišno je pričati o fudbalu u prvom dijelu jer tu nije bilo tečne igre nikako, bilo je puno prekida, primili smo taj gol nesretno, a u drugom dijelu smo od 55. minute promijenili sistem i postigli gol. 

Poslije tog gola taman uhvatimo ritam i dođu prekidi, bilo je teško. Na ovakvim utakmicama smo stvorili dvije-tri dobre prilike, nismo zabili i opet kažem, čestitke momcima, žao mi je njih jer znam koliko se trude, koliko hoće i koliko žele, ali to je fudbal. Osvojili smo deset bodova u pet utakmica, ostaje žal zbog poraza u prvom kolu, ali idemo dalje, glavu gore, dobro se odmoriti i pripremiti za ovo što nam slijedi - rekao je Ćorić.

Upitan je i za Edvina Odinaku (Edwin), koji je dao autogol u 21. minuti, a onda na poluvremenu ostao u svlačionici.

- Ne bih izdvajao pojedinca. Nije lako nositi dres Želje. Vjerujem da ćemo biti bolji poslije pauze - odgovorio je Ćorić.

Potom je istaknuo da je bilo mnogo prekida, valjanja i opstrukcija u igri što je ometalo igrače da uhvate pravi ritam.

- Puno prekida, valjanja, puno opstrukcije u igri... Ne možeš uhvatiti pravi ritam. Kada uhvatimo ritam, uslijedi valjanje. Ne tražim alibi, ali zbog napretka fudbala moramo skloniti neke stvari - smatra Ćorić i dodaje da će njegov tim na Grbavici uvijek igrati za gol više.

Podsjetimo, nakon reprezentativne pauze Željezničar će gostovati GOŠK-u u Gabeli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.