SAVJETNIK U MILANU

Zlatan Ibrahimović je pogriješio, a sada spas vidi u dva Bosanca

"Rosoneri" imaju samo jednu pobjedu u pet utakmica na početku sezone

Ibrahimović: Loš start sezone. Platforma X

E. Ć.

prije 9 sati 5 minuta

Fudbaleri Milana nisu najbolje otvorili sezonu, a Italijani pišu da bi Zlatan Ibrahimović, savjetnik vlasnika Gerija Kardinalea (Gerry Cardinale), mogao povući dva poteza i na San Siro dovesti dva Bosanca.

Naime, Milan je ove sezone odigrao pet mečeva, četiri u prvenstvu i jedan u Ligi prvaka i upisao dva poraza, dva remija i samo jedan trijumf (Venecija 4:0).


Stoga se treneru tima Paulu Fonseki (Fonseca) ozbiljno trese klupa, a kao mogući kandidat da ga naslijedi spominje se Edin Terzić, trener porijeklom iz Donjeg Vakufa.

Ibrahimović je vjerovao da je Fonseka pravi čovjek za posao trenera Milana, a navodno je shvatio da je pogrešio i već kontaktirao Terzića.

Terzić je u prošloj sezoni odveo Borusiju Dortmund do finala Lige prvaka, a onda se povukao. 

Drugi Bosanac koji bi mogao doći u spas Milana je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić.

Italijanski novinar Lorenzo de Angelis je objavio informacije kako je Pjanić na radaru "Rosonera".

Milan nema dovoljnu širinu u veznom redu, a Pjanić sa velikim iskustvom u Seriji A mogao bi "zakrpiti rupe" po potrebi.

U prilog Pjaniću ide što je slobodan igrač, pa bi mogao potpisati ugovor van transfernog roka i bez obeštećenja, prenosi italijanski "Calciomercato".

Inače, Pjanić je od ovog ljeta slobodan igrač nakon isteka ugovora u Sardži. Tokom svoje karijere igrao je za Mec, Lion, a onda je najljepše dane proveo u Italiji, nastupajući za Romu i Juventus.

Iz Juventusa je otišao u Barcelonu, te je tada njegova karijera krenula silaznom putanjom. Nije se naigrao u Barceloni, uslijedila je posudba u Bešiktaš, a onda i transfer u Sardžu.

Jedan je od najvrijednijih slobodnih igrača na tržištu (tri miliona). Nedavno se oprostio od reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju je sakupio 115 nastupa i 17 golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.