WWIN LIGA BIH

Željezničar nanio poraz Posušju: Dangubić pogotkom približio "Plave" vrhu tabele

Duel koji se igrao u glavnom gradu donio je mnogo uzbuđenja, a ovim trijumfom sarajevski „Plavi“ dodatno su se približili vrhu tabele

Detalj s utakmice Željezničar - Posušje. FK Željezničar / Adem Čatić

N. H.

prije 23 sata 34 minute

Fudbaleri Željezničara slavili su protiv Posušja rezultatom 1:0 na stadionu Grbavica u okviru 9. kola Wwin lige BiH.

Duel koji se igrao u glavnom gradu donio je mnogo uzbuđenja, a ovim trijumfom sarajevski „Plavi“ dodatno su se približili vrhu tabele, te sada zauzimaju treće mjesto.

Što se samog susreta tiče, prva velika prilika viđena je u 22. minuti kada je nakon loše komunikacije odbrane i veznog reda, Pavković ukrao loptu ispred Radovca, izašao sam na golmana Muftića, ali čuvar mreže „Plavih“ uspijeva da odbrani.

Tri minute kasnije, prva prilika za Željezničar. Sam je sebi priliku iskreirao Dangubić, izašao na golmana, ali se Galić ispriječio i zaustavio pokušaj napadača Željezničara.

Do kraja prvog dijela viđeno je nekoliko žutih kartona zbog nešto grublje igre.

Ključni trenutak viđen je u 55. minuti. Filip Dangubić je postigao prvi pogodak za Željezničar nakon što se sjajno snašao i glavom pogodio mrežu Posušaka za erupciju slavlja na Grbavici.

Imali su priliku u sljedećih 20-ak minuta „Plavi“ doći do većeg vodstva, ali upropaštena kontra i pokušaj Boljevića koji je otišao preko gola ih je u tome spriječilo.

Za to je kazna mogla stići u 84. minuti, kada su nakon jednog slobodnog udarca sami na desetak metara od gola ostali Abrego i Pavković, ali su obojica zakasnili na loptu.

Kraj susreta obilježila je i scena nakon što je sudija Džemidžić gledao VAR. Naime, došlo je do igranja rukom od strane igrača Željezničara, sudija Džemidžić nakon konsultacija nije dao najjasniji znak, što je dovelo do toga da na klupi Posušja pobjesne zbog takve odluke. 

Željezničar je sada treći na tabeli sa 17 bodova, isto koliko ima i Sarajevo, ali s dvije utakmice manje, dok je Posušje četvrto sa 14 bodova.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.