OLIMPIJSKE IGRE 2024

Neobični i pomalo neugodni trenuci koji su ostavili trag na Olimpijskim igrama

Neki su bili čudni, neki neugodni, a neki potpuno bizarni. Izdvojili smo najneobičnije

Olimpijske igre. AP

Dž. V.

13.8.2024

Završile su Olimpijske igre u Parizu, a od svečanog otvaranja pa sve do spektakularne ceremonije zatvaranja neobičnih trenutaka nije nedostajalo. Neki su bili čudni, neki neugodni, a neki potpuno bizarni. Izdvojili smo najneobičnije. 

Komentator OI-ja nije prepoznao muža Serene Vilijams

Slavna tenisačica Serena Vilijams sudjelovala je u kišovitoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu. Kad je izlazila na crveni tepih, njezin suprug Alex držao je kišobran iznad nje, a voditelj Eurosporta nije ga prepoznao. Da stvar bude gora, mislio je da je on njezin "nosač kišobrana".

Britanski plivač tvrdio da je pronašao crve u hrani

Britanski plivač Adam Peti požalio se da je pronašao crve u hrani tijekom boravka u olimpijskom selu. 

plivač Adam Peaty. Instagram

Posljednja večera

Svečanu ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara u Parizu obilježile su brojne kontroverze. Na ceremoniji je između ostalog prikazana modna revija koja je trebala predstavljati Dionizov praznik.

Međutim, katolike je razbjesnila jedna scena, koju su protumačili kao "drag queen parodiju Posljednje večere". Riječ je bila o tački koja se vrtjela oko modne piste na mostu preko Seine te je bila postavljena uz stol, baš kao onaj na fresci Leonarda da Vincija. 

Scena sa Olimpijskih igara. Instagram

Francuski skakač spolovilom srušio prečku

Francuski skakač s motkom Antoni Amirati propustio je olimpijsko finale nakon što je njegovo spolovilo zapelo za letvicu, a zbog te scene postao je internetska senzacija i dobio 18+ ponudu. 

Anthony Ammirati. Facebook

Proglašen krivi pobjednik

Kisane Tomson iz Jamajke pogrešno je imenovan pobjednikom u muškom finalu utrke na 100 metara. Pravi pobjednik bio je Noah iz SAD-a.  

Noah Lyles. Facebook

Gimnastičarki oduzeta brončana medalja

Američka gimnastičarka Džordan Čiles morala je vratiti brončanu medalju koju je osvojila nakon svog nastupa na parteru. Naime, Čiles je bila peta, no zbog apela trenerice dobila je 0.1 bod, koji ju je doveo do brončane medalje.  

Jordan Chiles. Facebook

Međutim, Sportski sud primijetio je nepravilnost te naveo kako je Čilesina trenerica četiri sekunde prekasno uložila žalbu (predviđeno vrijeme za ulaganje žalbe je jedna minuta), a Amerikanki je oduzeta medalja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.