NAJBOLJI TENISER SVIJETA

Đoković iznenadio odgovorom: Otkrio do kad će igrati tenis

Novak Đoković igra na nevjerovatnom nivou što dovoljno govori činjenica da je osvojio sedam velikih turnira prošle godine

Đoković: Ne planira stati. AP

R. K.

27.12.2023

Nekada su se sportisti mnogo ranije opraštali od svojih igračkih karijera nego što je to slučaj danas.

Upravo o tome koliko će još dugo igrati tenis na profesionalnom nivou, Novak Đoković je pričao u glavnom gradu Saudijske Arabije.

Poznato je da je savjete dobijao od Kobija Brajanta (Kobe Bryant), a sada ih dobija i od Toma Brejdija (Brady), po mnogima najboljeg NFL igrača ikada i čovjeka koji je pomjerio granice dugovječnosti u sportu.

- Tom Brejdi je sjajan primjer šampiona u svom sportu i neko ko je imao sjajnu karijeru i dugovječnost. Mnogo sati i vremena je uložio u brigu o sebi, u oporavak da se ne postara, da svaki aspekt njegovog tijela i uma bude pokriven, kako bi mogao da ima dugotrajnu uspješnu karijeru - kazao je Đoković u Rijadu.

A nakon toga srbijanski teniser je poručio da nema namjeru da staje sada. Đoković igra na nevjerovatnom nivou, što pokazuje činjenica da je osvojio sedam velikih turnira prošle godine.

- Naučio sam mnogo od njega, iz njegovog primjera i nadam se da ću moći da ostvarim karijeru koja će dostići 40 ili možda čak i više, vidjet ćemo. Sada se osjećam odlično u svom tijelu i igrao sam tenis zaista visokog kvaliteta. Ova godina je bila jedna od najboljih sezona koje sam imao u životu. Zašto prestati dok još uvijek igrate sjajno? Nastavit ću i uzimat ću godinu jednu po jednu, pa ću vidjeti koliko daleko ću da odem -  rekao je Novak Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.