SLAVNI TENISER

Buran ljubavni život Karlosa Alkaraza: Povezivali su ga s raznim damama

Naime, jednom pilikom je izjavio da nije imao partnerku 18 mjeseci

Karlos Alkaraz. Instagram

I. B.

14.7.2024

Sve ljubitelje tenisa uživaju u današnjem spektaklu - finalni meč na Vimbldonu, a za titulu se bore legendarni Novak Đoković i Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz), koji trenutno ima neobičan pogled na ljubav.

Karlos Alkaraz, mladić od 21 godinu iz Španije, prijeti da postane jedno od velikih imena u svijetu tenisa, a već sad je zauzeo prvo mjesto na ATP listi. Iako postiže nevjerovatne uspjehe, veoma je skroman i vodi vrlo povučen život. Sve je podredio karijeri, te ga djevojke trenutno pretjerano ni ne zanimaju, reklo bi se.

- Kada se vratim kući zaboravim da sam profesionalni teniser. Dolazim kao potpuno normalan dječak. Novac? Moji roditelji se bave time. Ako treba da kupim sebi nešto od rekvizita za golf, to je potpuno normalno. Ali i dalje se borim sa njima da mi dopuste da kupim automobil - rekao je Alkaraz, koji ne voli da ga zovu po imenu, draže mu je da ga zovu Karlitos ili Čarli.

Progovorio o ljubavnom životu

Naime, jednom pilikom je izjavio da nije imao partnerku 18 mjeseci, jer nije mogao da uskladi poslovne obaveze sa privatnim životom,kao i da se zbog toka najčešće dešavaju raskidi.

Iako je Karlos jednom prilikom rekao da nije za kratke veze i da bi želio da pronađe mirnu luku, očigledno mu to nije pošlo za rukom ni sa ovom ljepoticom. Kako se piše u španskim medijima, ovaj dasa je danas slobodan, a nedavno se i sam osvrnuo na svoj ljubavni život:

- Da imam djevojku i da me zamoli da igramo mješoviti dubl, morao bih da procjenim mnogo stvari kako bih mogao da odlučim. Ako je sve u redu, zašto ne - izjavio je Karlos Alkara

Ali o vezi sa teniserkom Marijom Gonzales Himenez, koja je navodno bila njegova najveća podrška, dosta se pisalo i pričalo.

Himenez, koja je iz istog grada Murcije u Španiji kao i Alkaraz, nedavno je diplomirala prava na Univerzitetu u Murciji.

Djeljenjem zajedničke strasti prema sportu, njena Instagram stranica takođe pokazuje da je aktivni član Teniskog kluba Murcija, lokalnog teniskog kluba u Španiji.

Karlos Alkaraz. Instagram

Pronašao novu ljubav

Međutim, njih dvoje su okončali svoju vezu još 2021. godine, nakon čega su Karlosa povezivali sa raznim damama, o čemu on nije pružao komentare.

Ipak, prošle godine su španski mediji izvjestili da je Karlos pronašao novu ljubav. Radi se o 21-godišnjoj Loli Mirandel, francuskoj teniserki kojoj mnogi predviđaju blistavu karijeru.

Karlos Alkaraz. Instagram

Počeo je da igra tenis veoma rano, inspirisan svojim ocem, koji je bio direktor lokalnog teniskog kluba. Već sa četiri godine, Karlos je počeo da trenira i pokazivao je izuzetnu strast i talenat za ovaj sport. Njegov potencijal je ubrzo prepoznat, te je počeo da se takmiči na juniorskim turnirima, gdje je ostvarivao odlične rezultate.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.