PRIZNANJA

''Remembering Srebrenica'' dobitnik Kraljicine nagrade

Dobitnici prestižne nagrade. Avaz.ba

Piše: S.K.

3.9.2019

Organizaciji ''Remembering Srebrenica'' iz Mančestera (Velika Britanija) dodijeljena je Kraljicina nagrada u borbi protiv mržnje za područje Mančestera i okolinu.

Riječ je o prestižnoj nagradi s obzirom da je to to najviše priznanje volonterskim organizacijama.  

Nagrade se dodjeljuju od 2002. godine u znak proslave Zlatnog jubileja Kraljice, a pobjednici se proglašavaju 2. juna svake godine - na godišnjici kraljicine krunidbe.

Ovom nagradom priznaje se dosadašnji rad i napor svih članova odbora North West u borbi protiv mržnje, netolerancije i okupljanja zajednica kako bi pomogli stvaranju jačih, sigurnijih i kohezivnijih zajednica.

Na svečanosti je tim “Remembering Srebrenica” predstavljala Sadija Muminović, koja zastupa bh. dopunsku školu u Mančesteru.

Predsjednica odbora North West, MBA DL Elinor Chohan, rekla je:

„Nevjerovatna je čast raditi sa tako izvanrednim i posvećenim volonterima koji promovišu jače, otpornije društvo koje koristi lekcije i pouke o srebreničkom genocidu da se bore protiv svih oblika mržnje i netrpeljivosti."

Predsjedavajući Nezavisnog odbora Kraljicine nagrada za volonterske službe, sir Martin Luis (Martyn Lewis) uz čestitke dobitnicima, naglasio je da su volonteri snažni primjeri stvarne demokracije na djelu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.