SREBRENICA

Memorijalni centar Potočari pokrenuo virtuelne ture zbog koronavirusa

U narednom periodu proširit ćemo broj snimaka i na taj način omogućiti bolji uvid u sve segmente Memorijalnog centra Srebrenica, a koji će biti dostupni online,saopćili su

Otkazano nekoliko grupnih posjeta planiranih za mart. Arhiv

Avaz.ba / Fena

17.3.2020

Memorijalni centar Srebrenica - Potočari pridružio se inicijativi muzeja, galerija i memorijala koji omogućavaju da se u periodu izolacije i ograničenja kretanja zbog pandemije koronavirusa virtuelno posjeti i ova institucija.

- U narednom periodu proširit ćemo broj snimaka i na taj način omogućiti bolji uvid u sve segmente Memorijalnog centra Srebrenica, a koji će biti dostupni online. Nadamo se da ćemo ovim aktivnostima približiti značaj ove institucije, ponuditi i razvijati dalje nove alate komunikacije, koji će poslužiti u edukaciji novih generacija - poručili su iz Memorijalnog centra Srebrenica.



Neće biti umanjena dinamika pripreme obilježavanja 25. godišnjice genocida. Arhiv

Ističu da je ovo početak aktivnosti te da su željeli pokrenuti pilot-primjer kako bi pokazali važnost potrebe odgovora ustanova kulture, muzeja i galerija na izazove s kojim se svijet suočava ovih dana.

Memorijalni centar Srebrenica utvrdio je procedure zaštite zaposlenika, preduzeo mjere otkazivanja službenih putovanja van zemlje, odredio dodatne mjere zaštite zaposlenika - roditelja i zaposlenika starije dobi.

Također, otkazano je nekoliko grupnih posjeta planiranih za drugu dekadu marta. Iz Memorijalnog centra poručuju da neće biti umanjena dinamika aktivnosti razvoja novih projekata edukacije, prikupljanja sredstava i pripreme obilježavanja 25. godišnjice genocida.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.