BIVŠI DIREKTOR ALUMINIJA

Ivo Bradvica izjasnio se da nije kriv

Bradvici, koji je na čelu „Aluminija“ bio od konca 2010. do pa sve novembra 2013. godine , na teret se stavlja da je odbio razmotriti dvije povoljnije ponude u vezi razgradnje Tvornice glinice Mostar

Bradvica ispred suda. M. Smajkić

Piše: M. Smajkić

10.3.2021

Ivo Bradvica, nekadašnji direktor kompanije "Aluminij" danas se na Općinskom sudu Mostar izjasnio da nije kriv po optužnici kojom se tereti za nesvjestan rad u službi.

-Časni suče, ne osjećam se krivim niti se osjećam krivim i za jednu napisanu riječ u optužnici, kazao je Bradvica na ročištu za izjašnjenje o krivici pred sudijom Dominikom Krasićem.

 Bradvici, koji je na čelu „Aluminija“ bio od konca 2010. do pa sve novembra 2013. godine , na teret se stavlja da je odbio razmotriti dvije povoljnije ponude u vezi razgradnje Tvornice glinice Mostar.

 Zbog toga je, navedeno je, nastala imovinska šteta, jer je zaključen ugovor sa firmom koja je ponudila nižu otkupnu cijenu. Usljed toga je vidu izgubljene dobiti nastala šteta veća od dva miliona KM, a optužnicom je obuhvaćen period poslovanja iz 2011. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.