USPJESI

Almin Karamehmedović osvojio 14. Emi u karijeri: Sarajlija ponovo pokorio svijet

Pobjednička priča „The Children of Auschwitz“

“The Children of Auschwitz”: Priče o zloglasnom njemačkom logoru ne prestaju zanimati javnost. Avaz

Piše: E. Š.

2.10.2021

Almin Karamehmedović, izvršni producent najgledanijeg news programa u Americi “World News Tonight”, s Dejvidom Murom (David Muir) i timom koji predvodi, osvojio je svoj 14. Emi u karijeri za priču “The Children of Auschwitz”. Vijest je na društvenim mrežama najprije podijelio njegov brat Belmin, ne krijući ponos.

Nebo granica

- Svaka čast, majstore, samo je nebo granica - napisao je Belmin Karamehmedović.

ABC-ov “World News Tonight With David Muir” osvojio je spektakularne ocjene u prošloj sezoni, čime je i zvanično postao najgledaniji TV program u Americi.

- Zahvalni smo što smo skoro deceniju dio najuže utrke - rekao je izvršni producent programa Almin Karamehmedović za američke medije.

Karamehmedović: Još jedna nagrada za izvrsnost u radu. Avaz

Almin je jedan od najboljih TV producenata na svijetu, smatra i reditelj Haris Pašović.

- Do sada je realizirao fantastične programe sa svih kontinenata i osvojio nebrojene nagrade. Iz Sarajeva je, s Čobanije - napisao je na svom Facebook profilu Pašović.

Prebrodili krizu

Osim ove nagrade, dodjelu 42. godišnjih nagrada Emi za vijesti i dokumentarne filmove obilježio je i CNN osvojivši sedam nagrada, dok je potpredsjednik CNN-a Ken Juc (Jautz) proglašen jednim od ovogodišnjih dobitnika “Charmanove” nagrade.

- Večeras slavimo profesionalce u industriji vijesti koji su u 2020. godini, bez presedana, prebrodili globalnu zdravstvenu krizu i predsjedničke izbore koji su uzdrmali temelj naše demokratije - rekao je Adam Šarp (Sharp), predsjednik i izvršni direktor Nacionalne akademije za televizijsku umjetnost i nauku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.