IZJAVA ZA „AVAZ“

Advokatica Zorana Galića: Moj branjenik nije u bjekstvu, nalazi se na liječenju

Ponavljam, ne radi se o tome da je on u Hrvatskoj svojom voljom ili ne, već su do toga dovele zdravstveni razlozi i okolnosti

Grizelj i Galić. Avaz

M. Sm.

11.7.2024

Ivana Grizelj Ćorluka, advokatica koja zastupa Zorana Galića, zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i donedavnog čelnika Granične policije BiH, ustvrdila je u izjavi za „Avaz“ da se njen branjenik ne nalazi u bjekstvu.

Imamo dokaze

Gospodin Galić nije u Hrvatskoj svojom voljom, već se tu zadesio zbog liječenja. Dakle, zbog zdravstvenog stanja koje ga je, blago rečeno, zadesilo u Republici Hrvatskoj tu je i ostao, jer mu je naložena hospitalizacija. U ovom trenutku ne mogu govoriti o ishodu liječenja, koje je u toku, a o čemu će se medicinska dokumentacija kako bude dospjevala i dostavljati. Ponavljam, ne radi se o tome da je on u Hrvatskoj svojom voljom ili ne, već su do toga dovele zdravstveni razlozi i okolnosti -kazala nam je Grizelj Ćorluka.

Naglasila je da će se sve to dokazati te da je dio medicinske dokumentacije koja se odnosi na njegovo liječenje već dostavila Tužilaštvu BiH.

-Stoga, ne može se raditi o bijegu ili izbjegavanju, već, isključivo, o zdravstvenim razlozima i okolnostima, što opravdava medicinska dokumentacija koja je u prilogu dostavljena, kako poslodavcu gospodina Galića, tako i Tužilaštvu BiH- dodala je advokatica.

Gdje se nalazi

Ona nije htjela otkriti u kojem se gradu i kojoj zdravstenoj ustanovi njen branjenik liječi.

Podsjetimo, Galić je osumnjičen u okviru akcije koja se provodi prema nalogu Tužilaštva BiH, a koja je usmjerena protiv krijumčara akciznim robama. Krivična djela za koja Tužilaštvo BiH sumnjiči Galića počinjena su u periodu dok je obnašao dužnost direktora Granične policije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.