NE POZNAJE GRANICE

Da li će Ramo Isak ponovo biti kažnjen: Bio dužan izbrisati pjesmu, nije to uradio, objavio je na story na Dan žalosti

Član CIK-a Željko Bakalar je za ovaj spot kazao da je najavljivan kao da je riječ o "Zvezdama granda", što govori o tome da se svjesno išlo u kršenje

Ramo Isak. Screenshot

11.7.2024

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH i predsjednik stranke Snaga naroda Ramo Isak nastavio je da šokira danas kada je u Srebrenicu došao helikopterom FUP-a.

Pohvalio se on videom na Instagram storyu dok je prolazio iznad Memorijalnog centra u Potočarima, dok su se ispod njega nalazile uplakane majke, koje su čekale na ukop najmilijih.

Ipak, da ovaj čovjek nema nikakvih granica pokazao je i drugi videosnimak, gdje se vidi njegovo slijetanje helikoptera u Bratuncu.

Uz taj story je išla i muzika pjesme koju je objavio prije dvije sedmice, zanemarujući da je Dan žalosti u FBiH i da je totalno neprimjereno bilo kakvu muziku objavljivati, pogotovo ukoliko ste visoki funkcioner. Nakon reakcija javnosti taj story je izbrisan.

No ono što je interesantno je da prije nekoliko dana Centralna izborna komisija BiH upravo zbog ovog spota izrekla kazne političkom subjektu Snaga naroda i Rami Isaku zbog objavljivanja spota na društvenim mrežama i na Youtubeu u iznosu od 6.000 KM. Razlog je preuranjena predizborna kampanja.

Tada je Centralna izborna komisija BiH naložila povlačenje ovog spota, no on je i dalje dostupan na Youtubeu. Iako ga je Isak morao izbrisati i sa svojih profila na društvenim mrežama, on je pjesmu nastavio objavljivati i to na Dan žalosti...

Podsjećamo, član CIK-a Željko Bakalar je za ovaj spot kazao da je najavljivan kao da je riječ o "Zvezdama granda", što govori o tome da se svjesno išlo u kršenje zakona.

- Broj pregleda i komentara u javnosti svjedoče da je svrha postignuta, a svrha novčane sankcije od 6.000 KM neće imati odgovarajući efekat - istakao je Bakalar.


Spot nije izbrisan. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.