POVIŠEN MU ŠEĆER

Ibro Berilo dobio Apartman 25 na "poklon", pa ga sakrio, zauzvrat vlasniku "Arome" sredio izgradnju hotela!

Berilo, kako saznajemo, javio se prije dva dana u KCUS radi povišenog šećera

Berilo: Jedan od pet osumnjičenih. Avaz

M. Aš.

5.8.2024

Ibro Berilo na KCUS-u čeka šta će odlučiti tim ljekara, može li, prema naredbi Tužilaštva KS, koje ga sumnjiči za sistemsku korupciju i pranje novca, biti uhapšen i odveden u SIPA-u!

Berilo, kako saznajemo, javio se prije dva dana u KCUS radi povišenog šećera. Ljekari će danas odlučiti mora li ostati na hospitalizaciji i može li biti ispitan u policiji.

I dok ljekari rade svoje, SIPA i Tužilaštvo KS ne gube vrijeme. 

Kako smo objavili, na računima osumnjičenih, među kojima su Edina Džigal i njen brat Adis Mulaosmanović i Berilova supruga,  pronađeno je više stotina hiljada KM. Novac na računu Berilove supruge nije prijavljen Uredu za korupciju KS, a morao je biti jer je Berilo načelnik Općine i kandidat na lokalnim izborima.

Osim toga, sumnja se da je Berilo od vlasnika aparthotela "Aroma" na Bjelašnici Mulaosmanovića dobio apartman na poklon, a zauzvrat je sredio izgradnju hotela na državnom zemljištu, na kojem je bila zabrana raspolaganja.

Radi se o apartmanu 25 koji je Berilo sakrio da prijavi nadležnim. Cijeli postupak je vođen preko Općine Trnovo. Njegova pomoćnica je sve krila u garaži. Ovo je, međutim, tek vrh ledenog brijega. SIPA i Tužilaštvo su samo zagrebali po površini.

Akcija bi mogla vrlo brzo biti proširena na više osoba. Na pojedince i iz Vlade Kantona Sarajevo. Pitanje je ko je sve dao dozvolu da se gradi na Bjelašnici!?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.