HUMANOST

Nakon velikog odziva u Tuzli i Brčkom, A2B i Pomozi.ba novo prihvatno mjesto u Mostaru

Akcija je počela u Tuzli, gdje je od početka juna prikupljeno 1.352 kilograma odjeće i obuće, a onda je nastavljena u Brčkom

Novo prihvatno mjesto. Fena

FENA

6.8.2024

Zajedničkom akcijom humanitarne organizacije Pomozi.ba i kompanije A2B, te velikodušnošću građana u protekla dva mjeseca u dva grada je prikupljeno impozantnih 2,3 tone (2.332 kg) odjeće i obuće, odnosno 235 paketa koje je A2B brza pošta transportovala u sarajevski distributivni centar Pomozi.ba.

Akcija je počela u Tuzli, gdje je od početka juna prikupljeno 1.352 kilograma odjeće i obuće, a onda je nastavljena u Brčkom.

Tamo su tokom jula, od trenutka kada je u distributivnom centru A2B brze pošte otvoren punkt Pomozi.ba za prikupljanje donacija, građani Brčkog dopremili 980 kilograma donacija za one kojima je pomoć najpotrebnija. Ovaj podatak još je impozantniji ako se uzme u obzir činjenica da je donacije bilo moguće dostavljati isključivo petkom u periodu od 11 do 15 sati, saopćili su organizatori.

Nakon velikog odziva, A2B i Pomozi.ba najavljuju otvaranje prihvatnog mjesta u Mostaru, na adresi Vrapčići bb.

- Počevši od 9. augusta, građani Mostara će imati priliku donirati odjeću i obuću svakog petka, od 11 do 15 sati, u našem novom prihvatnom centru. Ovo će omogućiti lokalnoj zajednici da se aktivno uključi u akciju - saopćili su iz Pomozi.ba.

Dok najavljuju otvaranje prihvatnog centra u Mostaru, iz Pomozi.ba napominju da će postojeća prihvatna mjesta u Tuzli i Brčkom nastaviti sa radom na neodređeno vrijeme.

- Uvodeći promjene od augusta, prihvatno mjesto u Brčkom će, kao i u Tuzli, biti otvoreno za donacije svaki radni dan od 11 do 15 sati. Ova praksa omogućava veću fleksibilnost donatorima i pomaže nam bolje upravljati kapacitetima - napominju iz Pomozi.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.