BISER MEĐU RIJEKAMA

U toku Peta eko regata: Od Ustikoline do Goražda plovi više od 500 učesnika u 64 čamca

Misija regate, prema riječima organizatora Dženisa Ćulova, je promocija jedne od najljepših rijeka u Evropi i zaštita bisera među bh. rijekama

Počela regata - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
Alen Bajramovic

11.8.2024

Danas se na rijeci Drini održava peta tradicionalna Eko regata. Iako se očekivalo stotinjak manje, 548 učesnika zaplovilo je sa više od 60 čamaca iz kampa Kajakaškog kluba “Buk” sa lokaliteta Modran kod Ustikoline. Nakon uživanja u prelijepom danu i spustu dugom dvadesetak kilometara, njihov dolazak u Goražde očekuje se iza 19 sati. U međuvremenu, učesnici regate imat će pauzu i ručak na Sadbi, jednom od najljepših izletišta koje održava goraždansko udruženje “Val”. Osim riblje čorbe, pite i roštilja, za njih je organiziran i DJ party.

Misija regate, prema riječima organizatora Dženisa Ćulova, je promocija jedne od najljepših rijeka u Evropi i zaštita bisera među bh. rijekama. Ove godine regata se organizira uz podršku USAID-a i Mreže za izgradnju mira.

- Cilj nam je promocija turističkih potencijala s akcentom na Drinu koja je neiskorišten resurs u ovom dijelu države. Na ovaj način promovišemo sve ono najljepše što ima ovo područje – kazao je Ćulov, uoči starta pete Eko regate na Drini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.