NAJAVLJENE REDUKCIJE

Građani ogorčeni zbog ViK-a, žestoke reakcije nakon današnjeg saopćenja: "Suša je veća u Hercegovini pa mi imamo vode"

Zato 12 dana lije voda iz puknute cijevi u našoj ulici i čekamo ove iz Vodovoda da dođu da otklone kvar i zaustave veliki odljev vode

Građani Sarajeva bez vode. Facebook

E. Ć.

28.8.2024

Sarajevski Vodovod i kanalizacija se danas oglasio poslije sve češćih nenajavljenih redukcija vode.

Iz VIK-a su objavili kako je glavni razlog za to suša zbog čega će pokrenuti aktivnosti smanjenja pritiska vode u noćnim satima.

Građani Sarajeva su nezadovoljni. U skoro svim dijelovima grada redukcije vode su svakodnevni problem. Dok su u nekim dijelovima Sarajeva suše, u nekim voda lije, a na pozive građana nema reakcije.

- "Suša je veća u Hercegovini pa mi imamo vode..."

"Nije istina da je samo po noći smanjen pritisak. Evo i sad u toku dana je kod nas pritisak vode toliko smanjen da jedva natočimo čašu vode".

"A šta više spominju tu sušu, pa jučer je kiša padala!"

"Zato 12 dana lije voda iz puknute cijevi u našoj ulici i čekamo ove iz Vodovoda da dođu da otklone kvar i zaustave veliki odljev vode. Uzalud pišemo dopise i e-mailove i prijavljujemo kvar i SZ i Vodovodu, od njih ni traga ni glasa".

"I ovo nije zbog suše već zbog divljih gradnji! Niču zgrade svaki dan, i samo ih nakače na sistem! Vlada Kantona Sarajevo , da li vas zaista nije briga što vode nema? Kako je u Mostaru ima?"

"A voda curi u skoro pa svakoj ulici. Samo neka krenu Humskom ulicom, pa ulicom Ruđera Boškovića, pa ulicom Fadile Odžaković Žute voda curi peti mjesec, niko ali niko nije ni došao da pokuša bilo šta raditi, a kamoli sanirati kvarove" - piše u komentarima na našoj Facebook stranici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.