OD 1992. GODINE

Prva posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Republici Litvaniji od uspostave diplomatskih odnosa

Bećirović će održati sastanak s predsjednikom Republike Litvanije Gitanasom Nausėdom u predsjedničkoj rezidenciji u Vilniusu

Denis Bećirović. Avaz

El. T.

29.8.2024

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović boravit će 30. avgusta 2024. godine u zvaničnoj posjeti Republici Litvaniji na poziv predsjednika Republike Litvanije Gitanasa Nausėde.

Ovo je prva zvanična posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Republici Litvaniji od uspostave diplomatskih odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Litvanije 1992. godine.

Bećirović će održati sastanak s predsjednikom Republike Litvanije Gitanasom Nausėdom u predsjedničkoj rezidenciji u Vilniusu. Također, u okviru zvanične posjete predsjedavajući Predsjedništva BiH Bećirović razgovarat će i s premijerkom Republike Litvanije Ingridom Šimonytė i predsjednicom Parlamenta Republike Litvanije Viktorijom Čmilytė-Nielsen.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović boravit će u zvaničnoj posjeti Republici Litvaniji u okviru vanjskopolitičkih aktivnosti s ciljem unapređenja sveukupnih odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Litvanije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.