POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Pokušaj ubistva: Zatražen pritvor za Sarajliju koji je kod Stoca teško ranio ženu

Osumnjičen i zbog nedozvoljenog držanja oružja

Tužilaštvo HNK: Nastavljaju rad na predmetu. Avaz

Meliha Smajkic

15.7.2024

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona su prema Kantonalnom sudu Mostar uputili prijedlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom S.A. (42) iz Sarajeva zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju kao i zbog nedozvoljenog držanja oružja.

On je sinoć u kasnim večernjim satima ispitan u prostorijama Kantonalnog tužilaštva u Mostaru na okolnosti događaja od subote, 13. jula, kada je pucajući iz vatrenog oružja u kući u mjestu Prenj kod Stoca, u vlasništvu S.P. (40) iz Sarajeva, ranio M.T. (31) iz Stoca, nastanjene u Sarajevu.

Usljed ranjavanja, žena je zadobila teške tjelesne povrede, opasne po život. Njeno zdravstveno stanje je nepromijenjeno, kako nam je rečeno iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u kojoj je hospitalizirana na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

Podsjetimo, policija je nakon dojave iz Doma zdravlja Stolac, u koji je dovezena ranjena žena u kući u Prenju zatekla, osim vlasnice i osumnjičenog, još E.P. (45), V.H. (34) svi iz Sarajeva te A.J. (33) i I.R. (28) iz Stoca. Svi su bili lišeni slobode, a tek jučer u poslijepodnevnim satima S.A. je priznao izvršenje krivičnog djela, kada je istražiteljima rekao i gdje je odbacio pištolj iz kojeg je pucao.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva nastavljaju rad na ovom predmetu s ciljem utvrđivanja svih okolnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.