OGLASIO SE I DAČIĆ

Poznati detalji drame u Srbiji: Ubijen 34-godišnji pripadnik Granične policije, traga se za muškarcem s Kosova

Hajziri Artan (1991) je imao i njemačku ličnu kartu

Drama u Loznici. Instagram

S. S.

18.7.2024

Albanac s Kosova, koji se vozio u taksiju, otvorio je vatru na policajce na patrolu Granične policije Srbije. Vatreni okršaj dogodio se oko jedan sat iza ponoći na magistralnom drumu. Albanac je poslije pucnjave pobjegao u nepoznatom pravcu, piše Telegraf.rs.

Jedan od graničara policajaca Nikola K. (34) dobio je teške tjelesne povrede i ubrzo izdahnuo. Pomoći mu nije bilo. Drugi Vjekoslav I. je povrijeđen, u bolnici je i u stabilnom stanju.

Teško ranjen

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je noćas u Loznici ubijen jedan policijski službenik, dok je drugi teško ranjen.

- Noćas, oko 00.55 sati u Loznici, prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, policijski službenici Stanice granične policije Trbušnica, zaustavili su Mercedes tutinskih registarskih oznaka u kojem su se nalazile dvije osobe.

Prilikom izlaska iz vozila jedna osoba je pucala iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (34) u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (50) u rame, nakon čega je pobjegao.

Oba policijska službenika prevezena su u Opštu bolnicu Loznica, gdje je Krsmanović podlegao povredama. Na licu mjesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat na Kosovu na ime Hajziri Artan (1991) i njemačka lična karta.

Izrazili saučešće

Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem, na terenu su policijski službenici PU Šabac, kao i Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, podignuti su dronovi i helikopteri. Uviđaj od strane Višeg javnog tužioca iz Šapca i pripadnika policije je u toku.

- Porodici ubijenog policajca upućujem najdublje saučešće u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i svoje lično ime - rekao je Dačić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.