NIJE POZNAT MOTIV

"Avaz" saznaje: Za ubistvo žene u Gradačcu osumnjičen muškarac koji ima psihičke probleme, od ranije poznat policiji

Riječ je o muškarcu za koju policija zna da uživa u narkoticima

S lica mjesta. Avaz

S. S.

1.9.2024

U naselju Požarike, kod Gradačca, sinoć je ubijena žena, a osoba koja se sumnjiči za ovaj zločin je uhapšena.

"Avaz" iz policijskih izvora saznaje da je za ubistvo osumnjičena osoba itekako poznata na području Gradačca. 

Riječ je o muškarcu za koju policija zna da uživa u narkoticima i koji, također, ima psihičke probleme. Za sada nije poznat motiv ubistva i on se utvrđuje.

Iz policijskih izvora saznajemo da je muškarac stariju ženu usmrtio u prisustvu jednog mladića koji je u ovom predmetu svjedok, a ne osumnjičeni.

Žena je najvjerovatnije usmrćena tupim predmetom, navodno kamenim blokom. 

- Oko 19:40 sati PS Gradačac prijavljeno je da se čuje vika i galama u naselju Požarike u Gradačcu, a zatim je ponovno prijavljeno da se na istoj lokaciji u neposrednoj blizini osnovne škole Požarike nalazi tijelo ženske osobe bez znakova života.

Na mjesto događaja upućeni su SHMP Doma zdravlja Gradačac, policijski službenici PS Gradačac i istražitelji OKP PU Gradačac, te su potvrđeni navodi prijave, konstatovana je smrt ženske osobe, a o događaju je upoznata i dežurna tužiteljica KTTK-a, koja će rukovoditi uviđajem na mjestu događaja.

Uviđaj će izvršiti istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i PU Gradačac. S tim u vezi, jedno lice koje se dovodi u vezu sa navedenim događajem je privedeno u službene prostorije PU Gradačac - navela je sinoć portparolka Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.