IZBORI U TOKU

Rusija: Ukrajina dronovima pogodila biračka mjesta, ciljali su i Moskvu

Civilna zaštita nije mogla započeti s gašenjem požara jer su napadi dronovima trajali

Ukrajinski napad. Platforma X

D. R.

17.3.2024

Ukrajina je danas, posljednjeg dana ruskih izbora, ispalila desetke bespilotnih letjelica na okupirana područja i Rusiju, uključujući i glasačko mjesto u regiji Zaporižja i Moskvu, gdje su ograničeni letovi iz tri zračne luke, rekli su ruski dužnosnici.

- Općinski kulturni centar u gradiću Kamjanka-Dnjeprovska zapalio se nakon napada - napisao je ruski političar Vladimir Rogov, predsjednik pokreta "Mi smo s Rusijom", na Telegram kanalu, a prenosi njemačka agencija dpa.

Civilna zaštita nije mogla započeti s gašenjem požara jer su napadi dronovima trajali. Žrtava nije bilo, prenosi Index.hr.

Rusija je tokom noći odbila ukupno 34 ukrajinska napada dronovima, priopćilo je rusko Ministarstvo obrane, uključujući 16 samo u regiji Krasnodar na jugu zemlje.

Tamo je napadnuta rafinerija nafte. Jedan je požar brzo ugašen, a radnici su evakuirani, ali je jedna osoba umrla od srčanog udara. Vojska je rekla da je srušila dronove u Belgorodu, ruskom gradu koji graniči s Ukrajinom na jugu. Gađan je već treći dan zaredom.

Druge lokacije na kojima su dronovi oboreni su Kaluga i Kursk, rekla je vojska.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.