ODGOVOR NA PISANJA

Nove prijetnje Dmitrija Medvedova: Dovest ćemo tenkove na Trg Republike u Berlinu

Medvedev je i ranije komentirao ukrajinsku ofanzivu te je rekao kako Rusija više ne treba govoriti o ograničenjima kada je riječ o Ukrajini

Medvedev: Aktivno prijeti na društvenim mrežama. AP

Dž. R.

10.8.2024

Dmitrij Medvedev posljednjih dana aktivno piše na društvenim mrežama odakle upućuje prijetnje, a posljednja se odnosila na Njemačku.

Učinit ćemo sve

Naime, Medvedev se osvrnuo na pisanja njemačkog Bilda u čijem tekstu je naglašeno kako su se njemački tenkovi vratili u Rusiju, aludiravši na njemačke donacije tenkova ukrajinskoj vojsci, a koji se sada koriste u ofanzivi na ruskoj teritoriji.

- Njemački list Bild objavio je revanšistički članak u kojem s ponosom najavljuje povratak njemačkih tenkova na rusku zemlju. Kao odgovor, učinit ćemo sve da dovezemo najnovije ruske tenkove na Trg Republike - rekao je Medvedev.

Bivši predsjednik Rusije u tom kontekstu mislio je na trg u Berlinu gdje je smješten i Bundestag, odnosno Parlament Njemačke.

Nema ograničenja

Medvedev je i ranije komentirao ukrajinsku ofanzivu te je rekao kako Rusija više ne treba govoriti o ograničenjima kada je riječ o ukrajinskoj teritoriji.

- Od ovog momenta, specijalna vojna operacija (termin koji Rusi koriste za rat u Ukrajini op. a.) trebala bi dobiti otvoreno eksteritorijalni karakter. Ovo više nije samo operacija vraćanja naših zvaničnih teritorija i kažnjavanja nacista. Moguće je i potrebno otići u druge dijelove Ukrajine. U Odesu, Harkov, Dnjepropetrovsk i Nikolajev. Do Kijeva i šire. Ne bi trebalo biti nikakvih ograničenja. Sada se o tome može i treba razgovarati otvoreno i bez stida i diplomatskih naklona - mišljenja je Medvedev.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.