NAVODNO IDENTIFICIRAN

Jedno od pet izvučenih tijela iz potonule jahte je britanski milijarder Majk Linč

Bajesov čamac sa 22 putnika potonuo je nakon što je došao u kontakt sa tornadom

Milijarder Majk Linč. Facebook

Dž. R.

22.8.2024

Jedno od pet tijela pronađenih iz potopljene jahte kod obale Sicilije navodno je identificirano kao britanski milijarder Majk Linč (Mike Lynch).

Bajesov čamac sa 22 putnika  potonuo je nakon što je došao u kontakt sa tornadom. Superjahta se nalazila oko pola milje od obale Porticella kada je potonula.

Proglašeni nestalim

Linč, njegova kćerka Hannah, predsjednik banke Morgan Stanley International Džonatan Blumer (Jonathan Bloomer), njegova supruga Džudi Blumer (Judy Bloomer), advokat Kliford Čens (Clifford Chance), Kris Morvilo ( Chris Morvillo) i njegova supruga Neda Morvillo proglašeni su nestalima.

Do četvrtka ujutro, pet tijela je izvučeno iz olupine, dok se jedno još uvijek vodi kao nestalo. A italijanska obalska straža je sada potvrdila novinskoj agenciji PA da je šesta i posljednja osoba koja je tek pronađena bila žena.

Prevara pri prodaji

15 ljudi na brodu, uključujući suprugu tehnološkog tajkuna, Angelu Bacares, spašeno je nakon što su pobjegli u čamac za spašavanje. Tijelo kuhara Recalda Thomasa, čovjeka kanadskog porijekla iz Antigua koji radi na brodu, pronađeno je u blizini jahte.

Biznismen Linč, koji je osnovao softversku kompaniju Autonomy 1996. godine, oslobođen je zbog prevare pri poslu  od 11 milijardi dolara (8,64 milijarde funti) sa američkom firmom Hewlett Packard.

Vincenzo Zagarola, iz italijanske obalske straže, ranije je rekao da se strahuje da su nestali turisti mrtvi.

Tim od četiri britanska inspektora iz Odjela za istraživanje morskih nesreća (MAIB) također je stigao u Porticello kako bi pogledao mjesto potonuća jer se na jahti vijorila britanska zastava, međutim italijanska obalska straža saopćila je da MAIB nije uključen u potragu za nestalim osobama i da od njih nije zatražena pomoć.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.