USUSRET POSJETI MAKRONA

Vučić govorio o kupovini Rafala: "Nismo pravili probleme, niti to planiramo"

Poručio je i kako nije sve dogovoreno o kupovini aviona "Rafale"

Aleksandar Vučić. Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

N. H.

28.8.2024

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je govorio za RTS uoči posjete predsjednika Francuske Emanuela Makrona (Emmanuel Macron). Kazao je da s njim namjerava razgovarati o nizu važnih pitanja, a pojasnio je i šta će sve Makron posjetiti tokom posjete Srbiji.

- Nama je važno da razgovaramo o veoma važnim pitanjima sa Makronom. Pogledajte kako je podijeljena posjeta. Obilazak onoga što je važno na aerodromu, završni radovi, jer naš aerodrom postaje najveće zračno čvorište u ovom dijelu Evrope, to je ujedno i pokazatelj kako će francuske kompanije raditi na metrou, gdje već obavljamo ozbiljne poslove, a šta dalje treba da radimo i preko njihovih kompanija vezanih za životnu sredinu - rekao je Vučić.

Poručio je i kako nije sve dogovoreno o kupovini aviona "Rafale". 

- To bi bila velika stvar za nas, jer bi to značilo ogroman napredak u borbenoj gotovosti i vojnoj moći Srbije, sigurnosti naše zemlje. Nismo pravili probleme bilo gdje, niti to planiramo, niti namjeravamo to da uradimo. Imamo još jednu stvar oko koje se ne slažemo, ako to uspijemo da riješimo, već četiri dana se borimo sa tim - poručio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.