LIČNOST DANA

Sergej Jakirović: Mag na klupi

Po dolasku iz Rijeke je bio pljuvan, ali je uspio vratiti Dinamo u Ligu prvaka

Jakirović: Sjajan posao. Pixsell

30.8.2024

Zagrebački Dinamo napravio je veliki podvig ostvarivši plasman u Ligu prvaka. Mnogi smatraju da je za to najzaslužniji bosanskohercegovački stručnjak Sergej Jakirović. Nakon uspješnog perioda u mostarskom Zrinjskom, koji je vodio do titule kao šef stručnog štaba, zaputio se u Rijeku, a nakon toga i u Zagreb, kada je u avgustu prošle godine preuzeo Dinamo. Doduše, to je učinio na kontroverzan način.

A onda je tek počeo pakao. Loši rezultati, manjak podrške navijača. Sve je to pregrmio. Čak i to što je bio prežaljen od svih, ali ne i uprave „Modrih“. Titula mu je bježala desetak bodova, a onda čudo! Osvojio je titulu i osigurao plasman u plej-of Lige prvaka svom timu.

Nije odustajao Jakirović. Nijednog trenutka u vjeri u sebe i svoje igrače, koji su mnogo puta dosad pokazali da se mogu nositi s pritiskom.

Uslijedio je dvomeč s azerbejdžanskim Karabagom, protiv kojih su Zagrepčani izgledali kao mala Barcelona. Deklasirali su ih u dvomeču, ne ostavivši ni promil šanse za neko iznenađenje. A sada, ubrat će plodove svog rada. Zaradit će desetine miliona eura i igrati protiv najboljih svjetskih klubova na svom terenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.