KOMENTAR DANA

Boss ili hadžija

Niko Konakovića nije ponizio onako kako je to u ponedjeljak učinio Ademović junior

Konaković i Ademović. Fena

Danijal Hadzovic

11.9.2024

Posljednjih mjeseci, ma vala i godina, nema napadanijeg političara od Elmedina Konakovića. Otkako je odlučio napustiti dinastiju i osnovati NiP, SDA mašinerija upregla je sve medijsko-obavještajno-botovske resurse kako bi ga diskreditirala.

Među teškim optužbama koje neumorno sipaju na njegov račun spadaju i one da je član narkokartela, saradnik hrvatske obavještajne službe, izdajnik, munafik, strani plaćenik, a u trenucima posebne razdražljivosti ne libe se udarati na porodicu i najbliže.

Ipak, niti jedna od ovih uvreda ili optužbi nije ni približno uvredljiva ili ponižavajuća kao ono što je Konakoviću u ponedjeljak priredio Jasmin Ademović, „odmetnuti“ šerif Općinskog odbora NiP-a Centar.

Naime, Ademović je u stranačkim prostorijama ugostio (i tako indirektno podržao) kandidata DF-a, SDA i Stranke za BiH za načelnika Općine Centar Dennisa Gratza. U društvu Gratza bila je i njegova desna ruka iz DF-a (a nekoć i Naše stranke) Albin Zuhrić, koji mjesecima unazad na društvenim mrežama Konakovića naziva šefom narkokartela i izdajnikom.

Jalovi su bili pokušaji Konakovića da stvari skrene na humor, postavljajući pitanja DF-ovcima kako im odjednom ne smeta „saradnja s narkokartelom“.

Na obraz i principe deeflija svakako ne treba trošiti lijepe, a kamoli ružne riječi. Njima je to stran pojam, a njihovim glasačima svakako nebitno, jer se zadovoljavaju time da povremeno opale nekoga „po prstima i nosu“, dakako, samo verbalno.

Konakoviću je mnogo veći problem što mu osobe koje ga optužuju da je narkodiler sjede drito u centrali centralne općine njegove stranke, sve sa od uha do uha nasmijanim Jasminom Ademovićem, koji mu šalje jasnu poruku da ga ne šljivi ni dva posto te da će ga iznutra razoriti.

Stoga, ako je dosad i mogao tolerirati sina odmetnutog i to pripisivati lokalnim općinskim razmiricama, poslije ove demonstracije sile postoje samo dvije mogućnosti - ili da postupi kao lider stranke i stvari dovede u red ili da ne učini ništa i potvrdi ono što se u čaršiji mjesecima unazad špekulira - da stranku ne vodi Dino, nego „otac“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.