KULTURA

Pjesnik Pero Zubac ovogodišnji laureat 52. 'Književnih susreta na Kozari'

Zoran Stanić, urednik programa ovogodišnjih „Susreta“ je naveo da su oni zasnovani na dva programska stuba

Sa književnih susreta. Fena

FENA

6.9.2024

Ovogodišnji laureat i dobitnik nagrade Skender Kulenović „Književnih susreta na Kozari“ je pjesnik Pero Zubac.

Aleksandar Milješić, načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i NVO je rekao da je Zubac dobio „Književni vijenac Kozare“, odnosno nagradu za životno djelo.

„Grad Prijedor je veoma ponosan na ovu manifestaciju, a 19. septembra će biti u Pozorištu Prijedor zvanična dodjela laureata“, rekao je Milješić.

- Pero Zubac ima i lik i djelo, jer sigurno svi znamo njegovu poemu „Mostarske kiše“. Pored toga je napisao mnogo važnih i lijepih pjesama, bavio se novinarskim i uredničkim poslom. Bavio se prevođenjem i on je prevođen i nagrada i ime Skendera Kulenovića mu mnogo znači i to je za njega još jedna potvrda kvalitetnog rada - rekao je predsjednik stručnog žirija Vule Žurić.

Zoran Stanić, urednik programa ovogodišnjih „Susreta“ je naveo da su oni zasnovani na dva programska stuba: jedan je kultura sjećanja i pamćenja, drugi je književni.

- U okviru ovog prvog smo obilježili rođendan Skendera Kulenovića na Paležu, otići ćemo položiti vijenac na spomenik palih boraca na Kozari i na bistu Skendera Kulenovića. Održaće se i jedna tribina, kao i dvije promocije knjiga koje govore o Mladenu i Sretenu Stojanoviću rekao je Zoran Stanić.

Dodjela laureata i druženje sa Perom Zupcem će biti upriličeno u Pozorištu Prijedor 19. septembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.