HRVATSKA

Lokaliziran veliki šumski požar na području Barbana

Požar je lokaliziran nešto prije 19 sati, a u gašenju je sudjelovalo 35 vatrogasaca

Lokaliziran veliki šumski požar. Fena

FENA

13.8.2024

Lokaliziran je veliki požar koji je u ponedjeljak izbio na Punteri na području općine Barban, izgorjelo je 50-tak hektara bjelogorične i borove šume, maslina i niskog raslinja, a obranjene su kuće, potvrdio je sinoć vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac.

Požar je lokaliziran nešto prije 19 sati, a u gašenju je sudjelovalo 35 vatrogasaca s dvanaest vozila te dva Canadair CL-415.

- Situacija je povoljna. U 18,35 smo proglasili lokalizaciju i tad su se povukli kanaderi. Oni su dobro natopili požarište, izgorjelo je oko 50 hektara trave, niskog raslinja, bjelogorične i borove šume, izuzetno guste vegetacije - rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Kozlevac, naglasivši da su "kuće obranjene".

- Mogu izraziti zadovoljstvo da nisu stradali objekti. Nitko nije stradao, samo je jedan vatrogasac lakše ozlijeđen kada ga je grana pogodila u oko pa je prevezen u pulsku bolnicu kako bi se utvrdilo o čemu se radi - dodao je Kozlevac.

Požar je gasilo sedam vatrogasnih postrojba, te kanaderi, rekao je te ponovio kako "sustav besprijekorno funkcionirao, a gasiteljima su pomogli i djelatnici Hrvatskih šuma te građani koji su čuvali svoje objekte.

Na požarištu će i danas dežurati petnaestak vatrogasaca, javlja HIna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.