ALFA TV

Alfa INFO / Fotografija presuđenog ratnog zločinca stoji kao bilbord u Općini

Današnja sjednica Vijeća ministara BiH, zbog tehničkih razloga nije održana

Alfa INFO. Alfa TV

Alfa TV

prije 4 dana

- Ratni zločinci u Bosni i Hercegovini iako su presuđeni, u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska i dalje se veličaju i posmatraju kao tamošnji heroji nacije. Daje im se na značaju, a jedan od dokaza tome jeste i plakat, skoro pa veličine bilborda, presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, koji se nalazi na zidu u Općini Istočno Novo Sarajevo. Pri ulasku u Općinu, kada prođete kroz staklena vrata, dočeka vas fotografija Ratka Mladića.

- Iako je za danas bila zakazana 61. redovna sjednica Vijeća ministara BiH, zbog tehničkih razloga nije održana. Danas je i između ostalog trebao biiti razmatran prijedlog Strategije suprotstavljanja trgovini ljudima u Bosni i Hercegovini, koju je predložilo Ministarstvo sigurnosti BiH. Na dnevnom redu su se trebali naći Prijedlog srednjoročnog programa rada Vijeća ministara BiH 2025. - 2027. godine, kao i Prijedlog odluke o imenovanju Radne skupine za izradu nacrta zakona o zaštiti i otpornosti kritičnih subjekata u institucijama Bosne i Hercegovine.

- Visoko javno tužilaštvo u Zaječaru danas je podiglo optužnicu u slučaju Danke Ilić protiv Dejana Dragijevića, iz sela Zlot i Srđana Jankovića iz sela Luka, zbog krivičnog djela teško ubistvo i protiv Radoslava Dragijevića za krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela. Tužilaštvo traži da se okrivljenima Dejanu Dragijević i Srđanu Jankoviću produži pritvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.