58. GODINA

Hali Beri tvrdi da se osjeća kao 20-godišnjakinja: Strogo izbjegava konzumiranje jedne namirnice

Također praktikuje termoterapiju i krioterapiju u zavisnosti od potreba

ARHIV

D. H.

prije 4 dana

Hali Beri (Halle Berry) je u novom intervjuu za Harper's Bazaar navela da se u 58. godini osjeća kao 20-godišnjakinja zahvaljujući terapiji crvenim svjetlom, svakodnevnim vježbama i potpunom izbacivanju šećera iz svoje prehrane.

Životni vrhunac

- Godine su samo broj. Sada se osjećam kao da sam na životnom vrhuncu - kazala je. Objasnila je da svoj izgled održava konzumiranjem koktela vitamina i suplemenata zajedno s testosteronom i estriolom.

Također praktikuje termoterapiju i krioterapiju u zavisnosti od potreba. Pored navedenog, redovno vježba. Praktikuje jiu jitsu, mai thai i taekwondo.


Dijagnosticiran dijabetis

Otkrila je da joj je u dvadesetim dijagnosticiran dijabetes i da je bila u dijabetesnoj komi. Odlučila je zauvijek prestati konzumirati šećer i promijeniti ishranu kako bi izbjegla oslanjanje na inzulin.

- Šećer je neprijatelj. Ne možeš staviti ništa slatko ispred mene niti mi platiti da to pojedem. Jednostavno me ne zanima - rekla je.

Osvrnula se na stereotipe koji vladaju u Hollywoodu, ali i izvan njega.

"Kao žene nas starost mnogo više definiše nego muškarce. Ponekad nas to može učiniti ranjivim. Moramo to odbiti prihvatiti i reći: 'Ne, radit ću ono što mogu sve dok se osjećam dobro. Radit ću šta god želim", ispričala je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.