BEZ PUNO MUKE

Meksička piletina: Brzo jelo pečeno u rerni

Možete koristiti i zamrznuto povrće

Piletina s povrćem. Printscreen/Instagram

E. Ag.

15.2.2023

Sastojci

3 pileća filea

100 gr paradajza

100 gr paprike

100 gr tikvica

1 glavica luka

50 gr kukuruza

100 gr tvrdog sira

1 čehno bijelog luka

1 ljuta papričica

so i biber

Priprema

Posolite i pobiberite bijelo meso, dobro ga istrljajte.

U tavi ugrijte malo ulja i zapržite bijelo meso sa svih strana.

Izvadite i ostavite ga na toplom.

Glavicu luka isjeckajte i prodinstajte, dodajući malo vode na ulje na kojem ste pržili piletinu.

Očistite i isjeckajte povrće i dodajte, pa upržite da tečnost uvri na polovinu.

U manji pleh složite bijelo meso, prelijte mješavinom povrća i začinite.

Poklopite ili prekrijte folijom i pecite na 200 stepeni oko pola sata.

Skinite poklopac, pospite rendanim sirom i vratite u rernu da se zapeče.

Poslužite s barenom rižom.

Napomena: Možete koristiti zamrznuto povrće. Ako imate sataraš spremljen za zimnicu, skratit ćete pripremu ovog jela za više od pola sata. Samo složite zapečenu piletinu u posudu, prelijte satarašom iz tegle i nastavite prema receptu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.