REKORDI

Netflixov "Bird box" za sedam dana pregledan 45 miliona puta

Osim Sandre Bulok, uloge u filmu ostvarili su Sara Poulson, Džon Malkovič, Trevante Rodes i Daniel Mekdonald

Isječak iz filma. Printscreen

Avaz.ba

31.12.2018

Američki postapokaliptični film rediteljice Suzane Bijer (Susanne Bier) "Bird Box", u kojem glavnu ulogu tumači Sandra Bulok (Bullock), osvojio je gledaoce širom svijeta. Film je na platformi Netflix dostupan sedam dana, a već je pregledan više od 45 miliona puta, što je najviše u historiji Netflixa.

Film "Bird Box" premijerno je prikazan 21. decembra, a njegovom uspjehu uveliko su doprinijele društvene mreže, na kojima su korisnici objavljivali dramatične scene iz filma.

Film je, prema scenariju Erika Heiserera (Eric Heisserer), a koji je napisan prema romanu Džoša Malermana (Josha Malermana), režirala Suzana Bijer. Priča prati opći haos koji je nastao na Zemlji nakon što su na nju stigla nevidljiva bića koja, ako ih pogledate, tjeraju na saomubistvo.

Na njihove poglede imuni su jedino luđaci koji su postali svojevrsne sluge "zlih duhova". Jedini način za spas je povez preko očiju i tapkanje u mraku, što predstavlja pravi izazov za Malori Hejs (Malorie Hayes), koju je utjelovila Sandra Bulok, koja s dvoje djece pokušava stići do sigurnog kampa.

Osim Sandre Bulok, uloge u filmu ostvarili su Sara Poulson (Sarah Paulson), Džon Malkovič (John Malkovich), Trevante Rodes (Trevante Rhodes) i Danijel Mekdonald (Danielle Macdonald).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.