CIJELI PROGRAM

Ispunjen peti dan SFF-a: U centru pažnje projekcija "Imaš poštu" gošće Meg Rajan

Na otvorenom ljetnom kinu u Metalcu, prikazan će biti film "Imaš poštu"

Kultni film Meg Rajan. Platforma X

N. H.

20.8.2024

Raznovrstan program petog dana Sarajevo Film Festivala, kao i prethodnih dana počinje od jutarnjih sati. Posjetitelje očekuje iznimno bogat izbor filmova na brojnim lokacijama.

Narodno pozorište Sarajevo

Prva projekcija je u 09:30 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo, gdje će biti prikazan film "Selo pokraj raja" Moa Haravea, u sklopu programa "Takmičarski igrani", dok će u nastavku od 12:30 sati biti prikazani "Takmičarski kratki" filmovi - "Tako Tsubo, Eva Pedroza", "Bonaca", "Kao da ne postojiš", "Rujna zora", "Gaia", "Elene Dariani". U Narodnom pozorištu od 15:00 sati će biti prikazan film "Mjesec" Kurdvina Ajuba, dok je od 19 sati ponovo na platnu "Selo pokraj raja". Noć u Narodnom pozorištu zavšrava pretpremijera serije "Sablja", Gorana Stankovića i Vladimira Tagića. 

Ljetno kino Coca-Cola

Na otvorenom ljetnom kinu Coca-Cola u Metalcu, prikazan će biti film "Imaš poštu" Nore Ephron, u kojem glavnu ulogu tumači Meg Rajan, koja je gošća na ovogodišnjem SFF-u. Projekcija počinje u 20:30 sati.

Kino Meeting Point

U kinu Meeting Point projekcije počinju od 12 sati, kada će biti prikazano "Blago Kraljevine Dahomej" Matija Diopa. Od 15:00 sati bit će prikazan "Sedam dana u Havani" Elia Suleimana, a zatim i još jedan njegov rad "Ovo mora biti raj". 

Od 18:30 sati će biti prikazan "Pepe", Nelsona Karlosa De Los Santos Ariasa, a od 22:00 sata će se prikazivati "Počivali u miru" Thea Hvistendahla. 

Ljetno kino Stari Grad 

U ljetnom kinu Stari Grad bit će prikazan film "Svemu dođe kraj" Rajka Grlića. Projekcija počinje u 20:45 sati.

Cineplexx

Cineplexx 1 donosi projekcije "Alice On & Off" Isabele Tent od 15:30, te "Heterotopija" Nikole Nikolića i "Slika za pamćenje" Olge Černik od 19 sati. 

U Cineplexx 2 možete pratiti "takmičarske studentske" filmove od 11:00 sati. Počinje s "Djeca ptica" od Julie Tedesco, zatim "Pitylos" Galatie Lagoutari, "Iza lica" Anje Resman, "Moramo razgovarti o Dilan" Umuta Silana, "Asistencija" Marije Tsioli i "Sretan smak svijeta" Anastasije Mikhalčuk.

Od 14 sati bit će prikazan "Shorts", a od 18 sati "European Shorts". 

Cineplexx 3 donosi projekcije "BH film" - od 12 sati "Once an Alien" Seme Bekirović, od 15 "Tihi skitnica" Zdenko Jurilj, od 18:00 sati "Pucajte, ja i sada držim čas" Arijane Saračević Helać, te "Stigme" Zdenka Jurilja od 21 sat.

Na Cineplexx 4 možete uživati u projekcijama "Ka nepoznatoj zemlji" Mahdija Fleifela od 12:30 sati, te pretpremijeri serije "Tender" od 16:00 sati, dok od 19 sati možete gledati "Hipnoza" Ernsta De Geera.

Cineplexx 7 donosi "Šta biva poslije" Meg Rajan od 16:30 sati, dok će u 18 sati biti prikazan "Sveti Elektricitet" Tatoa Kotetišvilija. 

Film "GYM" Srđana Vuletića bit će prikazan u ljetnom kinu u Centru "Safet Zajko", te ljetnom kinu "Centar", BH Telecom Ljetnom kinu Mostar i MMC Kino Ilidža. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.