LATINSKA AMERIKA

Obline joj prave probleme

Prva žena koja se slikala naga za magazin “Women's Health”

Piše: Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ

30.9.2018

Rasna kolumbijska glumica Sofija Vergara (Sofia, 46) podržala je prije nekoliko dana Dženifer Lopez (Jennifer), svoju dugogodišnju prijateljicu, na koncertu u Las Vegasu. Uz Sofiju, u publici su bile i Dua Lipa, Selena Gomez, Džesika Alba (Jessica) i Sara Mišel Geler (Sarah Michelle Gellar). Osim fotografije s koncerta i noćnog provoda, Vergara je na svom Instagramu najavila i nove projekte za koje se vrijedno priprema. Veoma je aktivna na društvenim mrežama, gdje je prati više od 14 miliona fanova.

Ona je danas jedna od najbolje plaćenih glumica, čije se bogatstvo procjenjuje na 120 miliona dolara, a prema mišljenju mnogih, jedna je i od seksepilnijih žena na svijetu. Prošle godine je u oskudnom izdanju pozirala za “Women's Health” i time postala prva žena koja se za taj magazin skinula do kraja.

Sin Manolo

Lijepa Kolumbijka tada je priznala da nije luda za vježbanjem i da joj obline predstavljaju problem.

- Htjela bih biti malo više sportski tip, ali sam rođena s velikim grudima te zbog toga ne mogu vježbati. Dobila sam ih sa trinaest godina te su se povećavale kako sam starila, pogotovo nakon što sam se porodila - rekla je.

Slavu je stekla devedesetih godina u španskim televizijskim serijama, a prvi film na engleskom jeziku bio joj je “Chasing Papi” iz 2003. godine, koji joj je donio svjetsku slavu.

Rođena je 10. jula 1972. u Barankilji u Kolumbiji u bogatoj porodici. Rano se udala za školsku simpatiju Džoela Gonzalesa (Joel) i već sa devetnaest rodila sina Manola, ali se razvela dvije godine kasnije.

Nakon razvoda, upisala je stomatologiju, ali je pred kraj studija prihvatila da snimi reklamu za gazirani sok i već tada svojom tada plavom kosom, oblinama i visinom od 170 centimetara zaintrigirala medije. Otac joj je savjetovao da ne započinje karijeru u Holivudu.

Enrike i Tom

Kad je njen stariji brat 1988. otet i ubijen, da bi sačuvala porodicu, preselili su se na Floridu.

Njen ljubavni život nije bio buran. Nakon braka, imala je samo nekoliko veza. Nagađalo se da je 1990. bila u vezi sa španskim pjevačem Enrikem Iglesijasom (Enrique), a 2005. s Tomom Kruzom (Cruise), ali je sreću našla tek 2010. s Nikom Loebom (Nick). Uprkos vjeridbi, 2014. je došlo do raskida pa je glumica najavila da će se ubuduće posvetiti isključivo karijeri.

Jedan od najpoželjnijih holivudskih neženja, glumac Džo Manđanijelo (Joe Manganiello) priznao je da je čekao četiri i po godine da bi je osvojio. Vjenčali su se 22. novembra 2015. pred 400 zvanica. Par je planirao i da proširi porodicu, ali se to još nije desilo.

Borba s rakom

Tokom 2002. godine, vodila je ozbiljnu bitku protiv raka.

- Uklonili su mi štitnu žlijezdu i od tada uzimam lijekove. Riješila sam se opake bolesti, ali i shvatila da ću cijeli život morati da budem pod terapijom. Prihvatila sam sve što se dešava sa mojim tijelom i, evo, sada mogu da kažem kako u posljednjih deset godina nisam imala problema. Pažljivo slijedim sve što mi doktor kaže i redovno radim analizu krvi – otkrila je slavna glumica, koja i danas redovno pije lijekove koji joj reguliraju nivo hormona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.