LJEPOTICA

Influenserica Sunčica Šanjević uživala u Emiratima: Ljubav na prvi pogled

Ne želim privlačiti pažnju eksplicitnim slikama, izjavila je Šanjević

Šanjević: Bitno je biti autentičan. Instagram

Piše: A. Hodžić

16.4.2022

Mostarka s adresom u Sarajevu Sunčica Šanjević ovih dana boravila je u Dubaiju u koji se zaljubila na prvi pogled. Za naš list podijelila je impresije koje nosi iz Emirata te otkriva šta to kao influenserica nikada ne bih uradila zbog veće popularnosti.

- Dubai je ogroman grad u kojem svako može pronaći ponešto za sebe. Vrijeme je bilo savršeno, svaki dan oko 30 stepeni, mnogo turista zbog Expoa. Nisam bila sigurna kakav će utisak ostaviti na mene, ali nosim samo pozitivne impresije.



Muzej budućnosti

Šta Vas je posebno oduševilo?

-To sto svaka zgrada ima bazen a svaka druga bazen na krovu, kao i činjenica da na jednom mjestu možete vidjeti ljude iz čitavog svijeta, jesti najrazličitije svjetske kuhinje, posjetiti Muzej budućnosti da vidite kako će se stvari odvijati u narednim godinama. Brzina kojom se grad razvija kao i činjenica da su grad napravili na pustinjskom tlu.

Mnoge svjetske influenserice su nastavile život u Dubaiju, biste li vi mogli živjeti tamo?

- Iako nema mnogo gradova u kojima bih se mogla zamisliti, s Dubaijem je to bila ljubav na prvi pogled. Mogla bih zamisliti svoj život tamo, a ko zna možda se to i dogodi.



Sunčica Šanjević. Instagram


Kad je riječ o influensericama, uvijek se povlači tema koja je mjera i granica između privatnog i poslovnog kad je riječ o objavljenom sadržaju. Kako Vi to žonglirate?

- Trudim se pokazati puno, i realne stvari i situacije iz života, ali ipak zadržim nešto i za sebe, tako da publika nije uključena baš sto posto. Mislim da je bitno zbog mentalnog zdravlja zadržati i malo privatnosti. Jako je teško sačuvati privatnost kada se bavite bilo kojim javnim poslom.



Promišljen potez

Kako gledate na influenserice koje reklamiraju sve i svašta bez kriterija, koliko to može biti mač s dvije oštrice?

- Može biti naravno, jer ljudi a i potencijalni klijenti, koji bi radili s vama ozbiljno sarađivali to vide i automatski vas eliminišu. Mislim da reklamirati sve i svašta nije promišljen potez uopće. Tada ćete uvijek biti osoba koja “reklamira sve i svašta”. Bolje se ograničiti na nekoliko tema i držati se toga.



Sunčica Šanjević. Instagram

Šta ne biste nikada uradili zbog veće pažnje i pratioca, i samog posla?

- Nikada ne bih išla preko svojih principa i životnih načela. Na mom profilu nema eksplicitnih slika i videa, niti će ih ikada biti. To nije način kojim želim privlačiti pažnju, također ne bih reklamirala brendove koje privatno ne volim niti se družila s ljudima koji mi ne prijaju. Bitno je biti autentičan i ostati vjeran sebi.


Ljeto na Santoriniju

- Uživala sam u Londonu, Marakešu, Beču, Mauricijusu, a ove godine se radujem Santoriniju. Također, Barcelonu bih voljela posjetiti. Svijet je prepun prekrasnih lokacija, kaže Sunčica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.