AFERA

Crvena zvezda razmatra mogućnost da tuži "L‘Equipe" zbog narušavanja ugleda

Odbacuju svaku mogućnost umiješanosti u bilo kakve nečasne radnje bilo kog člana kluba

SRNA

13.10.2018

Nogometni klub Crvena zvezda angažirao je advokata u Francuskoj i razmatra pravni osnov da tuži list "L‘Equipe", nakon pisanja da postoje sumnje u pokušaj nečasnih radnji uoči meča Pari Sen Žermena i Crvene zvezde u Ligi prvaka, zbog narušavanja ugleda kluba. 

"L‘Equipe" je objavio da je jedan neimenovani funkcioner Zvezde namjeravao da u kladionici plati čak pet miliona eura na uvjerljiv poraz svog tima od pet golova razlike u Parizu. 

- Nogometni klub Crvena zvezda još jednom s ogorčenjem i rezignacijom odbacuje svaku mogućnost umiješanosti u bilo kakve nečasne radnje bilo kojeg člana našeg kluba, a u vezi s pisanjem francuskog lista "L‘Equipe". Insistiramo na što bržem rasvjetljavanju cijelog ovog slučaja jer je bačena ozbiljna mrlja na ime našeg kluba -  navodi se u saopćenju.  

U saopćenju se dodaje se da takozvani "kredibilni doušnik" mora biti priveden pravdi.  

- Mi smo od jučer u kontaktu s našim advokatima da bi na pravi način poduzeli sve moguće mjere i zaštitili ugled nogometnog kluba Crvena zvezda koji je neko, odnosno "kredibilni doušnik", pokušao da ugrozi. Očigledno je da nekome smeta moćna i uspješna Crvena zvezda i da je plasiranjem ovakve laži želio da diskredituje sve ostvarene uspjehe koje smo postigli u proteklom periodu - ističe se u saopćenju.

U Crvenoj zvezdi navode da su začuđeni i zabrinuti što je tako neprovjerena informacija procurila iz UEFA-e i što je dobila tako veliki medijski prostor.  

- Bez obzira što i list "L‘Equipe" zadržava mogućnost da je sve izmišljeno, angažirali smo advokata i u Francuskoj, koji razmatra pravni osnov za tužbu protiv lista zbog narušavanja ugleda Crvene zvezde - dodaje se u saopćenju.  

Iz beogradskog kluba ističu da će biti istrajni da se dođe do konačne istine, a da se manipulatori i doušnici koji stoje iza ove afere privedu pravdi i odgovaraju za sramno djelo.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.