ZMAJEVI

Ziljkić: Reprezentacija je ogledalo svega

Radovao bih se ako debitujem protiv Irana

Ziljkić: Spreman sam za debi. NSBiH

Piše: G. Š.

11.11.2020

Krilni napadač Borca Almedin Ziljkić jedan je od fudbalera iz Premijer lige koji se našao na spisku selektora Dušana Bajevića za predstojeće utakmice protiv Irana, Holandije i Italije.


- Kao i svakom igraču i meni predstavlja veliku čast, a prije svega i odgovornost što sam ovdje, jer reprezentacija je ogledalo svega, rekao je Ziljkić i dodao:


- Važno je da se pokažem onakvim kakav jesam i da potvrdim da nisam slučajno ovdje 

Zadovoljan je atmosferom, a tome doprinosi i činjenica da je sa pojedincima u klubovima za koje je nastupao, dijelio svlačionicu.

- Svi su dobri momci i od prvog susreta su me odlično prihvatili. Znam dosta igrača, jer sam sa nekima igrao u različitim klubovima kao recimo sa Rahmanovićem, Tatarom, Todorovićem i Danilovićem, Ne osjećam nikakav pritisak niti problem što sam prvi put na okupljanju reprezentacije BiH. Lijepo se osjećam, ovo je za mene vrhunac i podstrek za dalji rad. 

Ukoliko dobije priliku da debituje već sutra protiv Irana, Ziljkić naglašava da je spreman:

- Iskreno, spreman sam za svaku utakmicu. Možda će neskromno zvučati, ali mentalno sam generalno jak, pozitivac sam, imam samopouzdanje i radovao bih se ako debitujem protiv Irana. Međutim i ako se to ne desi, neću biti razočaran, meni je stvarno čast što sam tu a ako dobijem minutu uradiću sve što mogu i za tu minutu a da ne govorim za nešto više - zaključio je Ziljkić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.