HRVATSKI VEZNJAK

Luka Modrić ostaje u Realu, mogao bi uspjeti ono što nije pošlo za rukom ni Ronaldu

Modrić će u septembru proslaviti 39. rođendan, a već ranije je srušio rekord Ferenca Puškaša, te postao najstariji fudbaler koji je nastupio za Real

Modrić i Perez. Platforma X

E. Ć.

17.7.2024

Fudbalski reprezentativac Hrvatske Luka Modrić zvanično je produžio ugovor s Real Madridom.

Sjajni 38-godišnjak će nositi dres kraljevskog kluba i u narednoj sezoni. Modrić je od 2012. član Reala s kojim je osvojio sve što je mogao, a 2018. je bio proglašen najboljim fudbalerom na svijetu.

Dugo se čekalo da Real i Modrić ozvaniče nastavak saradnje, uprkos glasinama da bi hrvatski veznjak mogao napustiti Madrid.

U prošloj godini je uglavnom ulazio s klupe za rezerve, ali je i tada mogao doprinijeti igri tima Karla Anćelotija (Carlo Ancelotti).

Modrić će u septembru proslaviti 39. rođendan, a već ranije je srušio rekord Ferenca Puškaša, te postao najstariji fudbaler koji je nastupio za Real Madrid.

Inače, Modrić bi mogao uraditi ono što nije uspjelo brojnim legendama Real Madrida. Od Kristijana Ronalda (Cristiano), Ikera Kasiljasa (Casillas), Raula Gonzalesa, Serhija Ramosa (Sergio)..., do Gutija, da završi karijeru kao "Kralj".

Modrić je do sada odigrao 534 utakmice i dao 39 golova uz 86 asistencija. Uz sve to, najtrofejniji je igrač Reala s 26 osvojenih trofeja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.