TRENER BORCA

Žižović: Klub nastavlja da raste, za još ljepšu noć falilo je malo

Šteta, mi smo u jednom mentalnom stanju gdje nismo zadovoljni, a plasirali smo se u Konferencijsku ligu

Mladen Žižović. FK Borac

S. S.

30.8.2024

Trener Borca Mladen Žižović nakon nesretne penal serije protiv Ferencvaroša poručio je da je zadovoljan igrom svoje ekipe.

Naglasio je da se vide pomaci u ekipi te koliko je igračima porastao apetit nakon što je osigurana grupna faza Lige konferencija. Istakao je ipak nezadovoljstvo jer se bilo na korak od Lige Evrope.

- Ne bih rekao da smo izgubili zbog neiskustva. Rekao bih da su penali lutrija, koja je jednostvano ovog puta otišla u stranu Ferencvaroša. Ne vjerujem da su njihovi igrači neiskusni u penalima pa da prođu. Mislim da smo večeras bili ravnopravni u nekim segmentima i bolji, kontrolisali utakmicu, imali vodstvo i mislim da smo zalužili pobjedu. Šteta, mi smo u jednom mentalnom stanju gdje nismo zadovoljni, a plasirali smo se u Konferencijsku ligu. Ljestvica je visoko podignuta i ja moram česitati svima na fenomenalnoj utakmici, fenomenalnom navijanju. Za još ljepšu noć falilo je malo, mi nastavljamo da radimo i okrećemo se prvenstvu - poručio je Žižović.

Istakao je da sada mnogi postavljaju pitanje kako je moguće da jedna ekipa iz BiH bude ravnopravna s prvakom Mađarske, koji je igrao i grupne faze Lige prvaka.

- Klub nastavlja dalje da raste. Nadam se da će naredne generacije ove naše rezultate stići i prestići s obzirom da klub treba da raste i napreduje u svakom segmentu - zaključio je.

Žrijeb za Konferencijsku ligu bit će održan od 14.30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.