ZAVRŠIO KARIJERU

Đoković se oprostio od Federera: Ovakve riječi zaslužuju samo legende

Tvoja karijera je "postavila ton" šta znači postići izvanrednost i kako voditi druge cjelovitošću ličnosti i ravnotežom duha

Đoković i Federer: Velika karijera. Instagram

Piše: E. Ma.

17.9.2022

Srbijanski teniser Novak Đoković na Instagram profilu uputio je emotivnu poruku nakon što je njegov veliki rival Rodžer Federer (Roger) odlučio završiti karijeru.

- Rodžere, teško je sagledati ovaj dan i staviti u riječi sve ono što smo zajedno dijelili u ovom sportu. Preko jedne decenije nevjerovatnih momenata i bitaka je tu, za prisjećanja. Tvoja karijera je "postavila ton" šta znači postići izvanrednost i kako voditi druge cjelovitošću ličnosti i ravnotežom duha. Bila je čast poznavati te i na terenu i na van njega, a neka tako bude još mnogo godina. 

Znam da će ovo novo poglavlje donijeti nevjerovatne stvari za tebe, Mirku, djecu i svim tvojim voljenima, a Rodžerovi navijači će imati mnogo čemu da se raduju. Od moje porodice ka tvojoj, želimo ti mnogo radosti, zdravlja i blagostanja u budućnosti. Radujemo se što ćemo tvoja dostignuća proslaviti i vidjeti se u Londonu – poručio je Đoković.

Rodžer Federer se u četvrtak oprostio od tenisa, a mnogi igrači su mu poželjeli sve najljepše uz birane reči.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.