IZBORI 2018.

BOSS: Sazivanje sjednice Doma naroda dokaz da je borce prevarila aktuelna vlast

Evidentno je da nije ni postojala namjera usvajanja boračkog zakona

Arhiv

Avaz.ba

27.9.2018

Povodom dokazane prevare demobilisanih boraca od aktuelne vlasti i poziva na politički otpor i izborni protest glasanjem protiv nemoralne vlasti, saopćenjem se oglasila i Bosanska stranka - BOSS Mirnes Ajanović.

U saopćenju se navodi kako je današnje sazivanje sjednice Doma naroda očit dokaz da je i sjednica Predstavničkog doma mogla biti sazvana te da je ovaj potez očit dokaz prevare boraca od vlasti.

- Održavanje sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH dokazuje da se mogla održati i sjednica Predstavničkog doma, kako bi se usaglasili različito usvojeni tekstovi zakona o pravima demobilisanih boraca, što dokazuje brutalnu prevaru boraca od vlasti i njihovih političkih sluga - istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Evidentno je da nije ni postojala namjera usvajanja boračkog zakona, da su borci i njihove porodice žrtve nehumane obmane i da su žrtve smišljenog napada vlasti na borce 5. septembra, kako bi se razbili borački protesti. 

- Korištenje brutalne policijske sile protiv boraca, pa i policijskih pasa, uz djelovanje i svojevrsnim bojnim otrovima koji su izazvali teške zdravstvene posljedice kod mnogih boraca i inicirali smrt borca Rame Bećirovića, obavezuje na otvoreni politički otpor i masovni izborni protest svih građana 7. oktobra, glasanjem protiv nemoralne vlasti i njihovih saveznika. Time bi se oduzela vlast i moć političkim prevarantima i spriječilo zloupotrebljavanje policije u svrhe premlaćivanja boraca i svih koji traže svoja prava - upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.