SAOPĆENJE SBB-A

Nova Džaferovićeva predizborna laž o povratku migranata iz BiH u Pakistan

Sve će ostati mrtvo slovo na papiru, jer će se vrlo brzo pokazati da od najavljenog masovnog povratka ilegalnih ekonomskih migranata neće biti ništa, navedeno je u saopćenju SBB-a

Šefik Džaferović: Predizborna farsa. Arhiv

A. Č.

4.11.2020

Povodom današnje posjete predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Pakistanu, Savez za bolju budućnost BiH se oglasio saopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti.

- Nakon današnjeg saopćenja iz kabineta predsjedavajućeg Predsjednistva BiH, Šefika Džaferovića kako je u Pakistanu potpisan ugovor o readmisiji između dvije države, sa žaljenjem konstatiramo da se radi o još jednoj predizbornoj prevari. 

Kamo sreće da je Džaferović potpisao sporazum o povratku ilegalnih migranata u zemlju iz koje su došli, a koji će Pakistan poštivati i provesti u djelo. Sve će ostati mrtvo slovo na papiru, jer će se vrlo brzo pokazati da od najavljenog masovnog povratka ilegalnih ekonomskih migranata neće biti ništa. 

Stoga ovo treba posmatrati kao običnu predizbornu farsu i poigravanje s građanima i naporima vlasti u Krajini, Sarajevskom i Tuzlanskom kantonu. Migrantski problemi, sigurnosni izazovi, strah i patnja će ostati stanovnicima ovih kantona, a ne Šefiku Džaferoviću koji nije smio otići vlastitom narodu i pričati im šarene laži o vraćanju migranata - saopćeno je iz SBB-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.