APEL NADLEŽNIMA

Civilna zaštita KS upozorava: Preventivno reagirati zbog mogućih poplava

Posebno apeliraju na općinske službe civilne zaštite s područja Kantona Sarajevo da odmah stave svoje organizovane snage zaštite i spašavanja u stanje pripravnosti

Do 19. jula očekuju se obilne padavine širom BiH. Arhiv

Piše: A. J.

16.7.2021

S obzirom na to da se periodu od 16. do 19. jula ove godine, prema vremenskim prognozama od Federalnog hidrometeorološkog zavoda na području cijele Bosne i Hercegovine očekuju obilnije kišne padavine koje mogu lokalno uvjetovati bujične poplave i poplave u urbanim sredinama, oglasili su se iz Kantonalne uprave civiline zaštite KS.

Upozoravaju sva pravna i fizička lica, da odmah u skladu sa svojim nadležnostima, kao i obavezama, koje su im propisane Zakonom o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, preduzmu neophodne preventivne mjere zaštite od kišnih padavina.

- Ovim će se stvoriti pretpostavke za efikasniji i brže reagovanja svih subjekata sistema zaštite i spašavanja u sveobuhvatnom odgovoru na potencijalne izazove i prijetnje od poplava, a samim tim će se izbjeći velike materijalne šteta, kao i moguće povrede i ljudske žrtve.

Posebno apeliraju na općinske službe civilne zaštite s područja Kantona Sarajevo da odmah stave svoje organizovane snage zaštite i spašavanja u stanje pripravnosti, kako bi bile spremne kao snage prvog odgovora da, u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama po planovima zaštite i spašavanja, reaguju na potencijalno moguće obilne kišne padavine na području svojih općina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.