BOGAT DVODNEVNI PROGRAM

Danas počinje osma Stolačka tarča

Manifestacija započinje u 16 sati igrama za djecu i izvedbom mađarskog glazbenog srednjovjekovnog benda Hollonek Hungarica

Stolačka tarča. Fena

FENA

26.5.2023

Danas na starom gradu Vidoškom iznad Stoca započinje osma Stolačka tarča, manifestacija koja oživljava duh srednjovjekovlja, a organizatori su najavljuju bogat dvodnevni program.

Manifestacija je to koju organizira ekipa okupljena u Povijesnu postrojbu vitezova Herceg Stjepana Kosače, uz potporu Grada Stoca.

- Viteške skupine iz cijele Europe sudjelovat će na ovoj jedinstvenoj manifestaciji koja na originalan način oživljava davna povijesna vremena vraćajući nas u viteško doba - poručili su organizatori.

Manifestacija započinje u 16 sati igrama za djecu i izvedbom mađarskog glazbenog srednjovjekovnog benda Hollonek Hungarica, „božji sud“ je planiran u 16.45 sati, a službeno otvaranje manifestacije u 17.30 sati.

Prvi dan manifestacije je posvećen najmlađoj publici igrama i predstavama, a svi će se moći okušati u radionici bacanja sjekire kod duvanjskog vikinga Stipe Flicka Pleića.

Po prvi puta ove godine moći će se posjetiti životinjski svijet, razne domaće i divlje životinje, te će se posjetitelji moći okušati u jahanju. Posebno će biti zanimljiv nastup sokolara iz Srbije Hanija Girgisa, koji sa svojim dresiranim pticama radi razne akrobacije i prelete iznad publike.

Drugi i završni dan manifestacije također nudi bogat program, od natjecanja u streličarstvu, plesnih točaka, raznih radionica, srednjovjekovnog bohurta (full contact borba u oklopima), a kulminacija i središnji dio manifestacije je spektakularna bitka za Stjepanov grad, u kojoj će sudjelovati preko stotinu srednjovjekovnih ratnika iz desetak povijesnih postrojbi.

Nakon toga, posjetitelji će moći uživati u vatrenom showu i nastupima DJ-a.

Stolačka tarča je postala prepoznatljiv simbol Stoca i Hercegovine, a njena simbolika odražava bogatstvo tradicije i naslijeđa ovog područja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.