MINISTAR ODBRANE BIH

Zukan Helez za “Avaz”: Procijenili smo da naše objekte trebaju čuvati vojnici

U ovim složenim svjetskim prilikama mi moramo biti svjesni situacije na koju mi ne možemo utjecati, dodao je

Zukan Helez. Anadolija

Alen Bajramovic

prije 12 sati 17 minuta

Nakon dojave sigurnosnih i policijskih agencija, ministar odbrane BiH Zukan Helez danas je naredio podizanje borbene gotovosti u Oružanim snagama BiH. Mjere osiguranja na snazi su za objekte komandi, jedinica, objekata i skladišta naoružanja i municije u sastavu OS BiH i mjere zaštite personala, objekata i materijalnih sredstava Ministarstva odbrane BiH i OS BiH.

- Na osnovu dopisa od jučer i danas mi smo podigli stepen borbene gotovosti na viši nivo. Ljudi me zovu i pitaju zašto je vojska sa dugim cijevima na ulicama oko vojnih objekata i da bih smirio javnost izašao sam sa tom viješću. Dakle, na osnovu dojava policijskih agencija mi procjenjujemo hoćemo li podići borbenu gotovost i ocijenili smo da bismo borbenu gotovost trebali podići za jedan stepen i da naše objekte čuvaju vojnici – kazao je Helez za “Avaz”.

Ministra Heleza smo pitali imaju li posljednje dojave ikakvih sličnosti sa onima koje su na različite adrese stizale prethodnih dana.

- Na osnovu informacije koju smo dobili ne radi se o podmetnutoj bombi ili nešto slično. Ne bih o tim informacijama govorio u javnosti, ali građanima poručujem da budu mirni, sve je pod potpunom kontrolom. U ovim složenim svjetskim prilikama mi moramo biti svjesni situacije na koju mi ne možemo utjecati. Mi možemo utjecati na sigurnost u našoj državi i ponašamo se u skladu sa zakonom kojim je propisano šta treba da rade Oružane snage – ističe Helez.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.