CRNA HRONIKA

Vezao za krevet i opljačkao mladu majku

Uhapšen istog dana

O. MATAVULJ

26.2.2018

Goran Nikolić iz Vukosavlja osuđen je u Okružnom sudu u Doboju na tri i po godine zatvora zbog razbojništva nad P. F. iz Skugrića, kojoj je maskiran upao u kuću i oteo 9.600 eura, a onda je vezao za krevet.

Presuda je izrečena nakon što je Nikolić sklopio sporazum o priznanju krivice i tako prihvatio sve navode optužnice. Zločin se dogodio 23. oktobra prošle godine oko 10 sati kada je Nikolić, zajedno s Jovom Kneževićem, automobilom Renault Scenic došao pred kuću P. F., dok je njen suprug D. F. bio odsutan. Knežević je ostao u vozilu, a Nikolić je maskiran ušao u nezaključanu kuću.

- Po ulasku u kuću zatekao je P. F., koja je držala 11-mjesečnu bebu. Žrtvu je uhvatio za vrat i oborio sa stepenica, pitajući je: "Gdje su pare?" Plašeći se za sigurnost svoje bebe, žena je krenula na sprat kuće, a Nikolić je sve vrijeme držao rukom za rame - navodi se u presudi.

Kada su došli u spavaću sobu, Nikolić je naredio ženi da bebu spusti u krevetac, što je ona i učinila. Potom je iz ladice u ormariću izvadila torbicu u kojoj se nalazilo 9.600 eura, koje je predala Nikoliću.

- Kada je uzeo novac, žrtvi je naredio da legne na krevet i ruke stavi na leđa. Potom joj je ljepljivom trakom svezao ruke i noge, a onda joj prelijepio oči i usta te pobjegao - navodi se u presudi.

Nikolić i Knežević uhapšeni su istog dana u večernjim satima, ali kod njih nije pronađen sav ukradeni novac. Istragom je utvrđeno da su dvije trećine novca potrošili vraćajući svoje dugove. Presudom, Nikolić je dužan šest mjeseci od pravomoćnosti presude oštećenima vratiti 4.800 eura, dok će razliku u novcu žrtva i njen suprug morati tražiti putem parnice. Nakon presude Nikoliću je produžena mjera pritvora, u kome se nalazi od 23. oktobra.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.