RUSKO GRANATIRANJE

Ukrajina: Tri osobe poginule, 12 ranjeno u ruskom granatiranju u oblasti Donjeck

U granatiranju Selidova tokom noći pogođena je petospratna stambena zgrada i trospratna zgrada bolnice, rekao je guverner Donjecka

Ilustracija. AP

Anadolija

14.2.2024

Najmanje tri osobe su poginule, a 12 je povrijeđeno u noćnom ruskom granatiranju grada Selidovo u istočnoj ukrajinskoj oblasti Donjeck, saopćile su lokalne vlasti u srijedu.

Gradska vojna uprava Selidova objavila je da su u utorak navečer "ruske okupacione snage gađale civilne objekte“ pri čemu je ranjeno 12 stanovnika, od kojih su četvoro djeca, dok su tri civila poginula, među kojima i jedno dijete.

Guverner Donjecka Vadim Filaškin potvrdio je informaciju o žrtvama na Telegramu, kazavši da je pogođena petospratna stambena zgrada i trospratna zgrada bolnice.

Naveo je da su akcije potrage i spašavanja u toku, te da spasioci, policija i lokalne vlasti rade na licu mjesta na gašenju požara u tom području i evakuaciji ljudi iz oštećenih prostorija.

"Ukupno, u napadima tokom noći, oštećeno je najmanje devet visokih zgrada, prodavnica, apoteka i četiri automobila", dodao je Filaškin, tvrdeći da je Rusija ispalila četiri rakete na grad.

Ruske vlasti nisu komentarisale ove tvrdnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.