LIČNOST DANA

Luka Modrić: Fudbalski čarobnjak

Veteran odavno ne mora, ali još može da vodi „Vatrene“

Modrić: Uvijek spreman. Pixsell

10.9.2024

Hrvatski fudbaleri, nakon neuspjeha protiv Portugala, morali su doći do trijumfa u Opus Areni u Osijeku protiv selekcije Poljske. Napadali su „Vatreni“, nekad s više, nekad s manje muke, ali su znali da je pobjeda jedina opcija za njih na ovom susretu.

I na kraju su došli do slavlja, minimalnim rezultatom, a sve je bilo djelo mađioničara Luke Modrića. Igrala se 52. minuta susreta kada je dosuđen slobodan udarac za Hrvatsku na dvadesetak metara od poljskog gola.

Modrić je uzeo kratki zalet i fenomenalno plasirao loptu u dalji ugao, nemoguće za golmana da uhvati.

Još fascinantnije je kad se uzme u obzir da gol direktno iz slobodnog udarca nije postigao više od 16 godina, još dok je bio igrač zagrebačkog Dinama.

U međuvremenu, između utakmice i objave ovog teksta, Luka je napunio 39 godina. Veteran, iako su ga nekoliko dana pred utakmicu pljuvali brojni navijači jer, prema njihovom mišljenju, „vrijeme je za mlađe“, još pokazuje da može, iako odavno ne mora da igra za reprezentaciju.

Ne čuva noge da bi produžio klupsku karijeru. Ne izbjegava „nebitne“ utakmice. Uvijek je tu i spreman je da vas nauči fudbalsku lekciju, pogotovo kad se opustite i ne pazite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.