ZA LJUBITELJE UMJETNOSTI

Mostarski strip vikend: Deveto izdanje slavi devetu umjetnost

Ove godine festival bilježi rekordnih 30 gostiju iz raznih dijelova svijeta, uključujući brojna poznata imena

9. Mostarski strip vikend. Facebook

Dž. V.

prije 2 dana

Deveto izdanje Mostarskog strip vikenda održat će se 28. i 29. septembra u Domu herceg "Stjepan Kosača". 

Ova manifestacija je jedna od najvažnijih posvećenih strip kulturi u regiji, a okupit će brojne autore i ljubitelje umjetnosti.

Otvorenje festivala planirano je za subotu, 28. septembra u 12 sati, a svečano će ga otvoriti ambasador Kraljevine Nizozemske Henk van den Dool, uz prisustvo predstavnika ambasada Italije, Španije i OSCEa.

Ove godine festival bilježi rekordnih 30 gostiju iz raznih dijelova svijeta, uključujući poznata imena poput Milorada Vicanovića Maze, Lane Šator i Filipa Andronika. Njihovi radovi bit će predstavljeni na izložbi tokom trajanja festivala.

Program uključuje crtanje i potpisivanje radova gostujućih autora, kao i radionice crtanja za djecu koje će voditi Midhat Kapetanović Mido i Filip Andronik. Organizatori su se pohvalili i uspjehom ranijih radionica, koje su pomogle mladim talentima da se upišu na umjetničke fakultete.

Posjetitelji će imati priliku družiti se s maskotom festivala, Mostarkom, te učestvovati u nagradnim igrama.

Klub Mostrip, osnovan 2015. godine, nastoji popularizirati strip kulturu i poticati kreativnost među mladima, čime je već ostvario značajne uspjehe u animiranju lokalne zajednice za ovu umjetnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.