KORISNO

Povrće za jačanje imuniteta

Karfiol je bogat vitaminom C, B1, željezom, folnom kiselinom, magnezijem, kalijem i fosforom

Krompir sadrži vitamin C i B6, folnu kiselinu, kalij, magnezij i fosfor. Ilustracija

Avaz.ba

5.5.2020

Imunitet ćete ojačati, kažu stručnjaci, ako vam se na jelovniku redovno nalaze sljedeće vrste povrća: 

1. Karfiol je bogat vitaminom C, B1, željezom, folnom kiselinom, magnezijem, kalijem i fosforom.

2. Pasulj sadrži željezo, kalij, kalcij, magnezij i fosfor.

3. Kineski kupus u sebi ima vitamin C, folnu kiselinu, kalij, kalcij i željezo.


Cvekla je bogata folnom kiselinom, fosforom i kalijem. Ilustracija

4. Motovilka sadrži folnu kiselinu, vitamin A, karotinoide, kalij, magnezij, jod i željezo.

5. Krompir sadrži vitamin C i B6, folnu kiselinu, kalij, magnezij i fosfor.

6. Keleraba sadrži vitamin C, fosfor, magnezij i kalcij.

7. Cvekla je bogata folnom kiselinom, fosforom i kalijem.

8. Pečurke sadrže selen i cink.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.